Košarica
0,00 €

Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter Zakonom o elektronskih komunikacijah.

S spletno trgovino upravlja podjetje TRISTO d.o.o., Gostičeva ulica 2, 1230 Domžale, matična številka: 3499898000, davčna številka: SI84965410, TRR (IBAN) SI56 0284 3026 3250 711, pri NLB d.d., SWIFT/BIC: LJBASI2X (v nadaljevanju prodajalec).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika, kupca in prodajalca (spletne trgovine) ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem. Sestavni del teh Splošnih pogojev poslovanja je tudi Izjava o zasebnosti, ki je objavljena na spletnih straneh prodajalca.

Za vsa določila, ki niso urejena s temi Splošnimi pogoji poslovanja, veljajo ustrezni zakoni slovenske zakonodaje, predvsem se smiselno uporabljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov za prodajo na daljavo.

Kupca zavezujejo Splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (t.j. oddaje spletnega naročila). Uporabnik se z oddajo naročila strinja, da je seznanjen s Splošnimi pogoji, jih razume, so mu jasna in jih v celoti sprejema.

CENE IN NAROČILA

Vse cene na spletni strani so v evrih in vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku naročila. Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba spreminja pogosto in hitro. V primerih, da naročeno blago pri dobavitelju ni več na voljo, lahko prodajalec naročilo zavrne in stornira ter kupcu vrne denar.

POSTOPEK NAKUPA PREKO SPLETNE TRGOVINE

Uporabnik preko spletne strani izbira artikle in jih s pritiskom na gumb »Dodaj v košarico« doda v virtualno košarico.

Uporabnik nato lahko nadaljuje z nakupovanjem drugih artiklov ali pa pritisne na povezavo »Košarica« ali gumb »Prikaži košarico«, kjer si lahko ogleda in spremeni količine svojega nakupa.

Postopek plačila prične tako, da pritisne na povezavo »Blagajna« ali gumb »Na blagajno« ali »Nadaljuj na blagajno«.

Na blagajni mora uporabnik izbrati način dostave in način plačila.

Če je uporabnik prijavljen v spletno trgovino, se že izpišejo njegovi podatki, sicer mora vpisati podatke plačnika in po potrebi tudi podatke za dostavo na drug naslov. V tem koraku lahko neprijavljeni uporabniki kreirajo svoj račun ter določijo geslo, da bi bili prihodnji nakupi možni s prijavo z manj izpolnjevanja.

Kupec izjavlja, da je ponudniku posredoval prave in resnične podatke. Če prodajalec ugotovi, da podatki niso resnični, lahko naročilo zavrne in stornira brez kakršnih koli posledic za prodajalca. Kupec mora poskrbeti, da ima prodajalec njegov veljaven e-naslov in navaden poštni naslov, preko katerih poteka veljavna korespondenca med prodajalcem in kupcem.

Pred nadaljevanjem se mora uporabnik tudi strinjati z vsemi pogoji, kar potrdi s kljukicami, ki jih mora ročno dodati v izbor.

Naročilo odda s pritiskom na gumb »Kupite sedaj«. S tem je naročilo zaključeno in kupec prejme na vpisani elektronski naslov predračun s povzetkom svojega naročila.

Ko prodajalec prejme plačilo za naročeno blago začne s postopkom dobave (ne velja za plačilo ob prevzemu). Ko je blago pripravljeno za prevzem (v priemeru osebnega prevzema) oziroma, ko se blago preda v dostavo (v primeru dostave), se kupca obvesti z elektronskim sporočilom in/ali z SMS sporočilom.

Kupec dobi račun v fizični obliki ob osebnem prevzemu, v primeru dostave pa po tem, ko prodajalec dobi potrdilo o prevzemu naročenega blaga, kupcu izda račun in mu ga pošlje na e-naslov kupca.

Kupoprodajna pogodba med kupcem in prodajalcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec na podlagi kupčeve volje, izražene z naročilom preko spletne strani, prejme elektronsko sporočilo z naslovom »Novo naročilo«. Od tega trenutka dalje so vse cene in pogoji določeni in veljajo tako za prodajalca kot tudi kupca. Kupoprodajna pogodba (elektronsko sporočilo z naslovom »Novo naročilo«) je v elektronski obliki shranjena na strežnikih prodajalca. Kupec lahko pridobi izpis te kupoprodajne pogodbe (naročila) na sedežu podjetja tako, da pošlje zahtevek po elektronski pošti.

POSTOPEK NAKUPA PREKO SPLETNE TRGOVINE – ZA PRAVNE OSEBE

Postopek nakupa za pravne osebe je enak kot za fizične osebe, le da ob vnosu podatkov kupca/prejemnika vnesete podatke podjetja.

Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Uveljavljanje stvarne napake in vračilo kupnine za pravne osebe ni možno.

PLAČILO

Plačilo naročila je možno na naslednje načine:

 • Z bančnim nakazilom na naš transakcijski račun (preko spletne banke, bančnega okenca, pošte itd. – plačnik mora biti obvezno naročnik),
 • Z gotovino ali kartico (VISA, MasterCard, BA Maestro, American Express, Diners itd.) ob osebnem prevzemu,
 • Z gotovino ob prevzemu po povzetju,
 • Preko sistema PayPal (preusmerjeni boste na njihovo spletno stran za plačevanje, kjer sledite korakom nakupa in zaključite plačilo).

DOSTAVA IN PREVZEM

Osebni prevzem je možen na sedežu podjetja v delovnem času po tem, ko naročnik prejme naše obvestilo, da je naročeno blago možno prevzeti.

Dostava je omejena na območje Slovenije in se izvrši na naslov kupca oziroma na naslov, ki je naveden ob naročilu. Dostavlja se večinoma v dopoldanskem času, zato priporočamo, da za dostavo navedete naslov, kjer ste dosegljivi dopoldan. Za lažjo koordinacijo glede dostave, dostavni službi posredujemo tudi vašo telefonsko številko. V primeru, da ob dostavi niste na navedenem naslovu, vam dostavna služba pusti obvestilo kje in na kakšen način lahko pridete do paketa.
Paketi so običajno dostavljeni v 1-3 delovnih dneh po oddaji dostavni službi.

REKLAMACIJA in GARANCIJA

Splošen rok trajanja garancije je 12 mesecev od dneva nakupa razen, če je določeno drugače. Garancijo dokazujete z računom, zato ga skrbno shranite. Zahtevka za garancijo brez računa ne moremo upoštevati. Če ima oprema še originalno garancijo proizvajalca, velja tista garancija, ki je daljša.

Garancija velja le za originalno konfiguracijo, ki je zapisana na računu. V primeru spremembe konfiguracije (sprememba spomina, procesorja, diska in podobno) ali nepooblaščenega poseganja v opremo garancije ne boste mogli uveljavljati.

Baterije v prenosnih računalnikih imajo garancijo 12 mesecev. Podaljšanje garancije za baterije ni možno. Tudi če se podaljša garancija za izdelek, to podaljšanje ne velja za baterijo.

Rok za popravilo oz. odpravo napake v garancijskem roku je 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oz. pooblaščeni servis prejel izdelek IN zahtevo za brezplačno popravo okvare v garancijskem roku.

Garancijska popravila se vršijo v servisu, kamor mora kupec dostaviti ali poslati reklamirano blago na svoje stroške (priložite opis napake in kopijo računa).
V primeru odobritve garancijskega popravila stroške materiala, nadomestnih delov, dela, prevoza in vse stroške, ki nastanejo pri odpravljanju okvar oz. pri nadomestitvi izdelka z novim (na podlagi garancije), nosi prodajalec.

Garancija ne velja v primerih:

 • če je potekel garancijski rok,
 • če so bile zamenjane katerekoli komponente znotraj računalnika in/ali je v izdelek posegala nepooblaščena oseba,
 • če so na ohišju vidne mehanske poškodbe oz. je sklepati, da je kupec z izdelkom ravnal malomarno ali nestrokovno,
 • zaradi okvar višje sile, izteka baterij, čiščenja itn.,
 • nedelovanja operacijskega sistema in/ali zaradi porušene programske opreme (brisani ali napačno naloženi gonilniki, brisan operacijski sistem itd.),
 • težav zaradi programske opreme (virusi, cracki, drugi programi),
 • ob padcu, razbitju, politju, vplivu nenormalne vlage in temperature, eksploziji, neposrednem udaru strele, neposrednem delovanju električne energije zaradi zemeljskega stika, kratkega stika, previsoke napetosti, elektronskega naboja, elektromagnetnih motenj in podobno.

Če se izkaže, da je reklamacija neupravičena, se kupcu zaračuna strošek diagnostike. Strošek diagnostike se v primeru izven garancijskega, plačljivega servisnega popravila pri nas vračuna v ceno popravila.

V vsakem primeru pa ne jamčimo za izgubo podatkov, zato si morate pred posredovanjem strojne opreme v servis urediti kopijo podatkov.

VRAČILO BLAGA

Kupec (velja samo za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh po prevzemu blaga odstopi od pogodbe brez kakršnekoli odškodnine, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti prodajalca najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer pisno po pošti ali na kontaktni elektronski naslov: rabljena@itoprema.com. Kupec je dolžan prodajalcu vrniti in izročiti blago nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po pisnem obvestilu o odstopu od pogodbe. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Vrnitev prejetega blaga v 14-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa. Blago, ki se vrne brez obvestila o odstopu od pogodbe mora biti nerabljeno, nepoškodovano in v originalni, nepoškodovani ter nepolepljeni embalaži skupaj s priloženo dokumentacijo. Priložena mora biti kopija računa. Edini strošek, ki ob vračilu bremeni kupca je strošek vračila blaga.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v naslednjih primerih:

 • pri pogodbah o blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe,
 • pri pogodbah o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam,
 • pri pogodbah o dobavi zapečatenih avdio ali videoposnetkov in računalniških programov, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat,
 • pri pogodbah o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat.

Sklenitev pogodbe na daljavo (nakup preko spleta) kupcu ne daje več pravic, kot sklenitev pogodbe na klasičen način. Kupcu ni dovoljeno prejetega blaga neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe, saj ne gre za nakup na pokušnjo, kjer je preizkus blaga pogoj za ohranitev pogodbe v veljavi. Kupec sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Pravica do odstopa od pogodbe ne daje kupcu nobene pravice več, pač pa samo možnost, da tudi po tem, ko že prejme blago, ponovno premisli svojo odločitev o nakupu in v primeru, da je bila ta odločitev prenagljena, spremeni svojo odločitev ter odstopi od pogodbe.

Kupec mora prodajalcu vrniti blago nepoškodovano, nerabljeno in v nespremenjeni količini. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Pri nakupu na daljavo upoštevajte naslednje:

 • previdno odprite embalažo in jo hranite v nespremenjenem stanju, dokler niste v celoti prepričani, da je izdelek ustrezen in ga ne nameravate vrniti,
 • pri rokovanju z izdelkom bodite previdni, saj lahko pride do poškodb in prask predvsem izdelkov, ki imajo lakirane črne površine (monitorji, nekateri prenosniki),
 • prenosniki in računalniki naj ostanejo v prvotnem stanju. To pomeni, da aktivacija in registracija programske opreme ni opravljena in da na nosilce niste namestili svojega operacijskega sistema ali zapisali svojih podatkov,
 • naprave (trdi diski in druge komponente) beležijo čas delovanja in število zagonov, zato bodite pazljivi na te parametre, če niste odločeni, da boste napravo obdržali,
 • ne odpirajte izdelkov, ki imajo varnostni pečat (nosilci zvoka in slike, programska oprema),
 • vidne sledi uporabe (prah, dlake, praske, madeži, umazanija) niso primerne za odstop od pogodbe.

Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da izdelek lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja drugačna, odstopite od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je izdelek ob nakupu v okvari oziroma ne deluje. V tem primeru gre za uveljavljanje stvarne napake ali garancije. Vsako preizkušanje, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, kupec pa v skladu z osmim odstavkom 43d. člena Zakona o varstvu potrošnikov odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebna za ugotovitev narave, lastnosti ter delovanja blaga. Če so vidni znaki uporabe oziroma če izdelek ni v originalnem stanju, vključno z embalažo, si pridržujemo pravico zavrniti zahtevek za odstop od pogodbe ali zaračunati uporabnino v vrednosti od 0% do 99% vrednosti izdelka.

Prodajalec kupcu, ki ustrezno odstopi od pogodbe, vrne denar takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe in prejemu vrnjenega blaga. Prodajalec vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom kot ga je uporabil kupec razen, če se kupec in prodajalec dogovorita drugače.

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

DRUGO

Spletna trgovina, vsi podatki, slike in grafike prikazane na spletni strani so zaščitene z Zakonom o avtorskih pravicah. Reprodukcija v celoti ali delu in njihova uporaba je brez predhodnega pisnega dovoljenja prepovedana. Blagovne znamke in logotipi podjetij so v njihovi lasti.