Košarica
0,00 €

Potrudili se bomo, da vam okvirno svetujemo kakšen računalnik potrebujete. V ta namen vam ponujamo nekaj vprašanj in glede na vaše odgovore vam bomo svetovali parametre za filtriranje primernih računalnikov za vas.

Potrebujete prenosnik ali namizni računalnik?

Prenosnik je bolj primeren za transport in pisarniško uporabo, namizni računalnik pa je primernejši za zahtevnejše igrice, a ni primeren za transport.

Če kupujete prenosnik, ali ga boste veliko prenašali, naj bo le-ta manjši, srednji ali večji?

Manjši prenosnik (12″) je bolj prenosljiv, ker je lažji in manjši.
Srednji prenosnik (14″, 15.6″) je dober kompromis med velikostjo zaslona za dolgotrajnejše delo in prenosljivostjo.
Večji prenosnik (17.3″) je običajno težji in bolj neroden za prenašanje, a je zaradi velikosti zaslona dolgotrajnejše delo precej prijetnejše.

Boste računalnik uporabljali večinoma za pisarniške programe, internet, e-pošto, srfanje ali tudi za igranje manj ali bolj zahtevnih igric?

Za pisarniške programe in manj zahtevne igre so primerni i5 računalniki ali i5 prenosniki z okoli 8GB spomina. Za bolj zahtevne igre pa so primerni i7 računalniki ali i5 računalniki z najmani 8GB spomina, kamor lahko vgradite zmogljivejšo grafično kartico (glejte večja ohišja).

Nasvet

Kadar se odločate za nakup prenosnika ali računalnika in se odločate med cenejšo in dražjo različico, imejte v mislih naslednje: v prenosniku in računalniku lahko še kasneje zamenjate/dodate spomin (RAM) in zamenjate trdi disk.

Svetujemo, da se raje odločite za model novejše generacije z zmogljivejšim procesorjem in slabšim trdim diskom ter manj spomina, saj slednjedva lahko kasneje, ko se zopet naberejo sredstva, nadgradite z več spomina in bliskovito hitrim SSD diskom.

Kakovostno, strokovno in hitro nadgradnjo vam lahko v našem računalniškem servisu nudimo mi.